Je hebt gekozen voor: Axl Rose
W.Axl Rose, Rockster en Fenomeen.

W.Axl Rose wordt op 6 februari 1962 als Bill Bailey geboren in Lafayette te Amerika. Op jonge leeftijd begint hij te zingen, o.a. in kerkkoren. In zijn jeugd wordt Axl diverse malen gearresteerd en opgepakt door de politie. Als Axl ongeveer 20 jaar is, besluit hij zwaar gedeprimeerd te vertrekken naar Los Angeles. Hij heeft als doel om een grote rockster te worden. Samen met zijn jeugdvriend Izzy Stradlin speelt hij in diverse bands, o.a. in L.A. Guns. Als Axl en Izzy vertrekken bij L.A. Guns, besluiten ze met een aantal leden van Hollywood Rose een nieuwe band op te richten: Guns N’ Roses. Het is dan medio ’85 en de band brengt in ’86 de eerste EP uit, Live Like A Suicide. Daarna begint de band met de opname van Appetite For Destruction, hun debuutalbum. Ze krijgen een voorschat van 75.000 dollar van Geffen Records en in ’87 is de plaat af. Axl heeft ooit verklaard dat hij blij is als de plaat af is, zodat hij zich enkele weken kan opsluiten met heroïne.

Daarna gaat de band veel op tournee en de band komt veel in het nieuws met allerlei schandalen. Zo is Axl al eens een keer uit de band gestapt. Als begin ’88 een optreden op MTV wordt uitgezonden is het succes niet meer te stoppen. Appetite For Destruction bereikt de Nr.1 positie en Axl groeit uit tot een van ‘s werelds grootste rocksterren. Naast zijn unieke stem is zijn gedrag zijn handelsmerk. Vechtpartijen bij concerten, te laat komen bij concerten, ruzie met andere bands of met de pers, Axl ontwikkelt zich steeds meer als de Midas Wolf van de muziek industrie.

Om de fans tevreden te houden brengt de band in ’88 GN’R Lies uit. Axl zou Axl niet zijn als hij niet voor een groot schandaal zou zorgen. Op het album staat het nummer “One In A Million", met een tekst over negers, homo’s en de politie. Het zijn de ervaringen die hij mee had gemaakt toen hij op 20 jarige leeftijd naar L.A vertrok. Later heeft Axl afstand genomen van de tekst.

Pagina: 1 | 2 | 3 | 4
Geschreven door: Ed, bedankt!