Je hebt gekozen voor: Chris Pittman
Naam: Chris Pitman
Instrument: Keyboard
Bands: The Replicants, Lusk, Zaum
Is bij Gn’R gekomen in: 1999
O.a. nummers opgenomen met: Tool, Blinker The Star

Er is niet veel bekend over Chris Pittman van voor 1991.

In 1991, brengt Chris Pittman, die dan een contract als solo-artiest heeft bij Atlantic Records, zijn eerste en enige solo album uit.

In September 1995 ging Tool naar Australië voor de Alternative Nation Music Festival en de bezetting van de band veranderde een beetje. Bassist Paul D'Amour verliet de band en ging samenwerken met keyboardspeler Chris Pittman and Failure leden Greg Edwards en Ken Andrews. Dit was een project dat bekend werd als "The Replicants". Naast de voor de hand liggende Blade Runner verwijzing is de groepsnaam ook grappig, feitelijk waren de Replicants niets meer dan een veredelde coverband. Met gebruik van materiaal van The Cars, Wings, T. Rex, Neil Young and Crazy Horse, John Lennon, Missing Persons, Syd Barrett, Gary Numan, Steely Dan, David Bowie en Pink Floyd, bracht de band hun debuutalbum uit in 1995. Dit album bestaat alleen maar uit covers. Vlak daarna vormde D'Amour, Edwards and Chris Pittman de band Lusk samen met voormalig Medicine-lid Brad Laner. De nieuwe groep ging al snel een Los Angeles studio in om hun debuut album (Free Mars 1997) te schrijven en op te nemen. Daarna ging Lusk op tournee door de USA met Chris Pittman - zanger, D'Amour - guitarist, Chris Forrest - drummer, Joe Kennedy - toetsenist, Chris Wise - bassist en Patti Hood op de Harp. Ondanks dat het album Free Mars geen grote aantallen verkocht kreeg het toch in 1998 een Grammy nominatie voor Best Recording Package.
Chris Pittman speelde ook op de synthesizer voor het album van Tool "Aenima", in 1996.

Chris verliet in 1999 Lusk om bij Guns N' Roses als technicus, schrijver programmeerder en toetsenist aan de slag te gaan. Chris Pittman staat ook genoemd in de credits van het album "Live Era '87-'93".

Pagina: 1 | 2
Geschreven door: @pestaartje, bedankt!