Je hebt gekozen voor: 1989
19-5-1989:
Del james interviewt Axl in zijn huis. Het interview komt op de single Patience. Tijdens het interview praat Axl over Patience, het volgende album en hij heeft het over een nieuw nummer dat Izzy geschreven heeft met de tekst: “Double talkin’ Jive, get the money motherfucker, cause i got no more patience”.

21-8-1989:
Slash doet mee met Great White tijdens hun show in The Reebok Riverstage in Manhattan en ze spelen Jumping Jack Flash.

26-8-1989:
Axl gaat samen met Tom Petty het podium op in het New York State fairgrounds in Syracuse. Samen spelen zij Free Fallin’ en Knockin’ On Heavens Door.

27-8-1989:
Izzy Stradlin word gearresteerd op het vliegveld van Phoenix omdat hij de openbare orde verstoord. Hij urineert op de vloer, scheld een stewardess uit en rookt in een niet-roken gedeelte, tijdens een vlucht van Los Angeles naar Indianapolis. Stradlin was in eerste instantie erg kwaad dat hij moest wachten om een toilet te gebruiken. Een journalist zei dat het Izzy’s manier was om zich te uiten.

11-9-1989:
Guns N’ Roses wint de Best heavy Metal/Hard Rock award voor Sweet Child O’ Mine bij de Video Music Awards van MTV. Axl en Izzy spelen samen met Tom Petty het nummer Free Fallin’(Tom Petty) en Axl doet samen met Tom Petty het nummer Heartbreak Hotel. (Elvis) Achter de schermen slaat Vince Neill (Motley Crue) Izzy in zijn gezicht. Als Izzy en Alan Niven van het podium afkomen en het donker inlopen achter de schermen springt Vince neil uit het publiek en pakt Izzy. Izzy had een scheur in zijn lip door Neil’s ring maar blijft verder ongedeerd.

10-10-1989:
The video voor It’s So Easy word gefilmd in The Cathouse in Los Angeles op 10 en 11 oktober. De regisseur is Nigel Dick. Helaas brengen ze hem nooit uit.

18-10-1989:
GN’R is de openingsact voor The Rolling Stones in het LA Coliseum. Axl dreigt om ermee te stoppen als bepaalde leden van de band niet stoppen om te dansen met Mr. Brownstone. Dit is wat hij erover zegt: Ik haat het om dit op het podium te doen, maar ik heb het al op iedere andere manier geprobeerd. En als bepaalde mensen in deze band hun boeltje niet op rij krijgen dan is dit de laatste fuckin’ GNRshow die jullie ooit gaan zien. Want ik ben het zat dat teveel mensen in deze organisatie dansen met Mr. Brownstone! Slash, Izzy en Steven beloven om af te kicken.

19-10-1989:
2e show met The Rolling Stones.

21-10-1989:
3e show met The Rolling Stones.

22-10-1989:
Laatste show met The Stones in het LA Coliseum.

17-12-1989:
Axl en Izzy spelen samen met The Rolling Stones het nummer Salt Of The Earth tijdens een Stones show in Atlantic City.

Deze historie is mede tot stand gekomen dankzij Jarmo Luukkonen www.heretodaygonetohell.com vertaling gemaakt door Kiki