Je hebt gekozen voor: 2002
24-4-2002:
GN’R zal op het SummerSonic Festival ’02 gaan spelen. De promotor maakt officieel bekend dat GN’R deze zomer in Japan op zal treden. Dit tweedaagse festival word op 2 verschillende locaties gehouden op Zaterdag 17 en zondag 18 augustus. De ene is in Tokyo en de andere in Osaka.

27-2-2002:
Vandaag word bekendgemaakt dat GN’R op het Carling Leeds festival in Engeland zal staan.

14-8-2002:
GN’R speelt de eerste show van hun Chinese Democracy World Tour in Hong Kong, China.

17-8-2002:
Eerste Japanse show van de tour in Uravasu, Japan. Deze show is tijdens het SummerSonic Festival.

18-8-2002:
2e Japanse show van de tour in Osaka, Japan. Deze show is ook een deel van het SummerSonic Festival.

23-8-2002:
GN’R speelt op het Leeds Festival in Engeland. De show begint om 23.10 uur, een uur later dan geplanned omdat er wat technische problemen waren. Axl doet een rant over het gemeentebestuur: Het schijnt dat we een interessante avond gaan krijgen…weet je, het gemeentebestuur en de promotors willen dat we deze show gaan beëindigen. En ze zeggen dat ik, ze zouden kunnen zeggen dat ik een riot wil veroorzaken. Nou dat wil ik niet, want ik wil niet dat er iemand gearresteerd word of in de problemen komt of iets dergelijks. Maar ik denk dat we nog minstens 7 of 8 fuckin’ nummers te gaan hebben. En ik ben niet helemaal naar fuckin’ Engeland gekomen om te horen dat ik naar mijn f*ckin’ huis terug moet gaan door een fuckin’’ asshole! Het enige dat ik de laatste 8 jaar hoor is shit na shit na shit van de fuckin’ pers en Axl dit en Axl dat. Ik ben hier om een fuckin’ show te doen en we willen spelen. Dus als je wilt blijven, ik wil ook blijven en we zien wel wat er gebeurd. Iedereen….. Zorg dat niemand in de problemen komt of zo. Probeer een leuke avond te hebben. Na deze rant kreeg GN’R toestemming om hun set af te maken en die stopte net voor 01.00 uur.

24-8-2002:
2e Europese show in de tour. Deze keer is het tijd voor de mensen op het Pukkelpop Festival om te rocken op GN’R. De show begint om 00.00uur en stopt na 2 uur. Voor Live And Let Die zegt Axl: Hey is uh….Ik weet niet of ik….Ik het goed zeg. Spreek je de J uit? Wat dacht je van Here Today Gone To Belgium for Jarmo! Voor November Rain bedankt Axl het publiek dat de band op het festival mocht optreden. Na Paradise City bedankt hij het publiek weer: Bedankt, we komen hier weer terug. Bedankt voor het komen en wees voorzichtig.

26-8-2002:
Laatste show van de Europese tour in de London Arena in Londen. Bij deze uitverkochte show is Weezer de openingsact. Tijdens de show zegt Axl dat GN’R al 2 albums klaar heeft.

29-8-2002:
GN’R sluit MTV’s Video Music Awards in New York af met een medley van Welcome To The Jungle, Madagascar en Paradise City. Gelijk na het optreden geeft Axl een kort interview aan MTV’s Kurt Loader.

7-11-2002:
7 November 2002: GN’R’s eerste show in het Noord-Amerikaanse deel van de Chinese Democracy tour in Vancouver wordt op het allerlaatste moment gecancelled. Sommige “fans” koelen hun woede op het gebouw en gooien ruiten in. Na een tijdje komt de politie met honden en zij beginnen het publiek aan te vallen. Mensen worden met peperspray bespoten en krijgen klappen met de wapenstok.

5-12-2002:
GN’R speelt in een uitverkochte Madison Square Garden in New York. Dit word de laatste show van de Noord-Amerikaanse tour.

6-12-2002:
GN’R was geboekt om in het First Union Centre in Philadelphia te spelen. Beide openingsacts speelden vanavond. Mix Master Mike stopte zijn set rond 21.50 uur. Zo’n 40 minuten later hoor je een flink boe geroep. Na 23.00 uur beginnen sommige mensen met steoelen te gooien en 10 minuten later wordt er officieel omgeroepen dat de show uitgesteld word wegens gezondheidsredenen. Sommige kwade fans beginnen met flessen en stoelen te gooien, en beginnen stukken van het plafond naar beneden te smijten. Ze gooien vuilnisbakken omver en slaan de spullen op het podium kapot. Zeker 15 mensen raken gewond en er word extra politie opgeroepen om de massa weer rustig te krijgen.

Deze historie is mede tot stand gekomen dankzij Jarmo Luukkonen www.heretodaygonetohell.com vertaling gemaakt door Kiki