Je hebt gekozen voor: 1993
9-1-1993:
De band en hun uit 80 personen bestaande gezelschap verlaten om 22.30uur Los Angeles en arriveren op 11 januari in de ochtend in Tokyo.

12-1-1993:
Eerste van de 3 shows in het Tokyo Dome. De band arriveert daar ‘smiddags om een uur of 2 voor een soundcheck. Om 18.40uur beginnen ze de set met Welocome To The Jungle. Aan het eind van de 18 nummers durende set springt Axl in het publiek om persoonlijk apart verpakte rozen uit te delen. Om 22.00uur gaan ze naar de Lexington Queen nachtclub.

14-1-1993:
De 2e show in de Tokyo Dome begint om 19.30uur met Nightrain. Axl draagt Yesterdays aan zijn broer op. Na de show gaat de band naar Ronnie Wood’s after-show party.

15-1-1993:
Laatste show in Tokyo. Ronnie Wood (Rolling Stones) komt op het podium om een uitgebreide versie van Knockin’ On Heavens Door te spelen.

30-1-1993:
Show in de Eastern Creek Raceway in Sidney, Australië. Er word een Meet N’ Greet georganiseerd voor 15 gehandicapte fans. De show begint 30 minuten later door een stroomstoring.

31-1-1993:
De band vliegt naar Melbourne, Australië. Slash, Duff, Dizzy en Gilby brengen de avond door in een lokale rockclub waar Rose Tattoo optreed.

1-2-1993:
Het hele gezelschap kijkt naar de Amerikaanse Superbowl op tv. De show in het Calder Park Raceway Stadion gaat door in de stromende regen. Ondanks de regen breekt de show de verkoopcijfers.

2-2-1993:
Duff en Dizzy bezoeken een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in ruggegraatsverwondingen in een buitenwijk van Melbourne.

3-2-1993:
De band vliegt naar Nieuw Zeeland. Door het tijdsverschil arriveren ze daar om 05.00uur, precies op tijd om het laatste rondje in de bar mee te maken.

4-2-1993:
Feestje in een restaurant met uitzicht op de haven van Auckland voor Axl, Duff en Del James omdat al hun verjaardagen in de komende dagen vallen.

5-2-1993:
Duff’s verjaardag. In de middag bezoekt Slash een dinosaurus tentoonstelling. ‘sAvonds dineert hij in een sushi-restaurant genaamd Fukuoka (omdat die naam hem bevalt) voor hij en de andere bandleden gaan karten tot 02.30uur.

6-2-1993:
Axl’s verjaardag en de laatste show van dit gedeelte van de tour in het Mount Smart Stadion in Auckland, Nieuw Zeeland. De crew stopt het concert aan het eind van November Rain om een enorme verjaardagstaart op het podium te brengen. Iedereen zingt Happy Birthday.

7-2-1993:
De band verlaat Auckland en reizen terug naar Los Angeles.

23-2-1993:
Het “Skin and Bones” gedeelte van de Use Your Illusion Worldtour begint in het Frank Erwin Centre in Austin, Texas. Dit gedeelte brengt de band terug tot 6 leden en er zit een accoustische sessie in het midden van de set.

26-2-1993:
4 Shows gecancelled wegens te slechte weersomstandigheden tussen 26 februari en 4 maart.

3-4-1993:
Een show in Sacramento, Californië wordt na 90 minuten gestopt omdat Duff aan zijn hoofd geraakt is met een fles met urine volgens Slash. (MTV news zegt dat het een plastic flesje met water was.) Axl kondigt aan dat de show gestopt wordt. Een paar minuten later komt Slash terug en zegt dat door het gooien met de fles urine Duff bewusteloos is en eist dat Duff naar het ziekenhuis gebracht word. MTV news zegt later dat hij oke is en dat de volgende show zoals geplanned gespeeld wordt. Slash zegt dan dat er geen denken aan is dat ze terug komen en dat de show over is. Hij vraagt iedereen om het terrein vredig te verlaten, en sloop elkaar en het gebouw niet!

15-4-1993:
GN’R word gedwongen om de show in het Omni in Atlanta, Georgia te cancellen. Toen de band daar in 1987 optrad was Axl gearresteerd omdat hij met iemand van de beveiliging gevochten had. Die beveiligingsman had vrienden van de band in het publiek geslagen. Omdat Axl nog voorwaardelijk heeft staan voor vorige overtredingen word de show gecancelld door Doug Goldstein. Axl verklaart: ik heb geen zin om een pispaal voor de politie te zijn, dat ben ik al te vaak geweest.

29-4-1993:
Gilby breekt zijn linkerpols bij een motor-ongeluk, tijdens de oefening voor een celebrity race voor de TJ Martell stichting voor leukemie, kanker en AIDS onderzoek. Daardoor moeten de volgende 4 shows gecancelled worden. De aankomende Europese tour loopt ook gevaar, maar Axl belt Izzy en die speelt de eerste 5 shows. Izzy en ik zijn samen opgegroeid en we lijken in een hoop dingen net familie, zoals ook het hebben van meningsverschillen, aldus Axl.

14-5-1993:
The Drunk Fux spelen in het Hollywood Palladium in Hollywood, California om geld in te zamelen voor een promotor die gewond werd tijdens een motorongeluk. De avond brengt 40.000 dollar op. Slash, Duff, Matt, Dizzy en Gilby spelen allemaal op deze avond. 1 Van de gasten is Lemmy van Motorhead. De band speelt covers als Communication Breakdown en Dead Flowers

19-5-1993:
GN’r had een optreden in Moskou gepland, maar de show was gecancelled wegens de politieke situatie in Rusland.

20-5-1993:
Tweede geplande show in het Lenin Stadion in Moskou. Ook deze show werd gecancelled wegens de politieke situatie in Rusland.

22-5-1993:
Om 21.00uur komt GN’R het podium op om de eerste show in het Europese gedeelte van de Get In The Ring Motherfucker – Round II tour in het Hayarkon Park in Tel Aviv, Israël te doen. Meer dan 40.000 fans waren samengekomen om GN’R te zien op het grootste concert ooit gehouden in Israël. In het midden van de set gaat de band over in een opjagend tempo en speelt Hava Nagila. Axl draagt een Guns N’ Moses shirt. Izzy vervangt Gilby voor de eerste 5 shows.

24-5-1993:
De 2e verjaardag van de Use Your Illusion wereldtour en een show in het Olympisch Stadion in Athene, Griekenland. Terwijl Slash in de hotelbar blijft, gaat de rest van de band naar de Mercedes-Club met een selectie van de grootste topmodellen waaronder Claudia Schiffer.

26-4-1993:
De band verlaat Athene om 10.00 uur om naar Turkije te vliegen. Na 3 nummers stopt Axl de show en zegt: Als jullie niet stoppen om brandende sterretjes naar elkaar te gooien, word er zometeen iemand gewond en worden de band gedwongen om het stadion te verlaten. De band vliegt ‘s nachts naar Stansted.

29-5-1993:
Eerste van 2 shows in Milton Keynes, Engeland. Nightrain is het openingsnummer van de set. Na een toegift van Paradise City gooit Axl 24 rode rozen in het publiek.

30-5-1993:
Gilby Clarke en zijn vrouw arriveren vanuit Los Angeles. 2e Show in de National Bowl in Milton Keynes. Ronnie Wood (Rolling Stones) en Mike Monroe (ex- Hanoi Rocks) komen op het podium en spelen mee. Izzy’s laatste show als vervanger van Gilby.

2-6-1993:
Show in Wenen, Oostenrijk. Dit is Gilby’s eerste show sinds hij zijn pols gebroken had.

5-6-1993:
Eerste uitverkochte show (50.000) in Nijmegen. Omdat de show om 22.30 gestopt moet zijn beginnen ze de set om 20.15 terwijl het nog licht is. De set is erg kort; 1 uur en 40 minuten. Double Talkin’ Jive wordt opgedragen aan Izzy. De band jamt op Train Kept A Rollin’ tijdens Double talkin’ Jive. Tim Doyle speelt de bongo’s op Used To Love Her. Axl zingt een gedeelte van Imagine tijdens Patience. Axl zingt een rijmpje en de band gaat daarna over in Paradise City wat het laatste nummer is.

6-6-1993:
2e Uitverkochte (wederom 50.000) show in Nijmegen. Matt speelt met de Cult (voorprogramma) mee op hun laatste nummer. Na de voorprogramma’s van The Cult en Soul Asylum blijft het lang wachten op Axl. Na een tijd komt hij aan in een helikopter en het publiek gaat uit zijn dak.

8-6-1993:
GN’R neemt een korte vlucht naar Kopenhagen,Denemarken. Op de helft van de show kijken leden van het gezelschap het laatste nieuws op een kleine hand tv, waar ze beelden zien van de show die wordt uitgezonden vanuit een zeppelin die over het stadion heen komt.

9-6-1993:
De band vliegt naar Noorwegen.

10-6-1993:
Uitverkochte show (29.000) in het Valle Hovin Stadion in Oslo, Noorwegen. Die middag bezoekt Duff een tandarts alwaar ze zijn kies trekken waar hij al een tijd last van had. Ter ere van ’s lands erfenis, draagt de hele crew plastic Viking helmen tijdens de show, wat voor grote hilariteit van de band en het publiek zorgt. Voor de show krijgt de band platinum platen. Tot nu toe hebben ze 300.000 albums verkocht in Noorwegen, geen slecht resultaat in een land dat niet meer inwoners heeft dan 10 x dat aantal.

11-6-1993:
Tijdens de tour in Noorwegen bezoekt Matt de woonplaats waar zijn voorvaderen naar vernoemd zijn; Sørum. Gilby en Duff gaan naar een privé-voorstelling van Sylvester Stallone’s nieuwste film Cliffhanger. Slash en Matt gaan ’s avonds naar blueslegende John Mayall kijken in een club. Mayall inviteert Slash voor een jam.

12-6-1993:
Show voor 31.000 fans in het Olympisch stadion in Stockholm, Zweden. Als de band het podium verlaat verteld Slash het publiek dat er een afterparty zal zijn in Dizzy’s kamer in het Sheraton Hotel. Gelukkig begrijpen maar een paar mensen waar hij het over heeft!

13-6-1993:
Duff Gilby en Matt gaan brunchen. Ze bezoeken het Hard Rock Café. “s Avonds dineren Gilby en Dizzy in een Italiaans restaurant, daarna gaan zij naar Café Opera.

15-6-1993:
Slash doet een live interview op het Zwitserse radiostation DRS3.

16-6-1993:
De show in het Zwitserse St. Jakob Fussball Stadion in Bazel, word geopend door Blind Melon en Quireboys. Tijdens de show komt een naakte Shannon Hoon (Blind Melon) een pizza bezorgen op het podium.

17-6-1993:
’s Avonds gaan Duff, Slash, Gilby en Matt naar de film Alive. Dizzy gaat een tattoo laten zetten en Axl gaat naar de sauna.

18-6-1993:
30e Verjaardag van Dizzy. De band vliegt naar Bremen voor de eerste van de 5 Duitse shows in het Weser Stadion. De band speelt Nice Boys voor het eerst tijdens dit gedeelte van de tour waarna Axl het publiek vraagt om Happy Birthday te zingen voor Dizzy.

19-6-1993:
Omdat ze geen restaurant kunnen vinden dat geopend is in Keulen, gaan de bandleden maar weer naar McDonalds.

20-6-1993:
Vrije dag. Bezienswaardigheden bezoeken in Keulen. Slash en Gilby gaan dineren in een Italiaans restaurant vlak naast de stad’s beroemde kathedraal. De eigenaar is zich niet bewust van de humor van de gitarist en is vereerd als Slash in het gastenboek schrijft: Van alle restaurants in de wereld is dit er één!

21-6-1993:
GN’R brengt de video’s Don’t Cry – Makin’ Fucking Video’s Part I en November Rain - Makin’ Fucking Video’s Part II uit. GN’R vliegt naar Stuttgart. In het hotel neemt Slash nieuw materiaal op in een portable studio op zijn kamer.

22-6-1993:
Show voor 50.000 fans in het Wildpark Stadion in Karlsruhe. Voorprogramma Suicidal Tendencies komt niet opdagen omdat ze dubbelgeboekt zijn en openen in Italië voor Metallica. Brian May zit vast in de file maar speelt een langere set om het goed te maken. GN’R komt op het podium terwijl het giet!

23-6-1993:
Slash spendeert het grootste deel van de dag door met Axl te praten en door te flipperen.

24-6-1993:
De reis gaat verder naar Frankfurt. Om 03.00uur gaan Del James en Axl een stukje wandelen zonder de gewoonlijke bescherming van het security-team. Ze bevinden zich in een sjofel buurtje en worden geconfronteerd met junks en alcoholisten. Na een paar benarde momenten kunnen ze zichzelf losmaken voor ze zich terugtrekken naar een nachtelijk diner. Ze komen in het hotel terug als het al licht is.

25-6-1993:
Duff en de GN’R documentaire film crew slippen naar binnen bij een verkoopconferentie van Geffen, Duitsland in een nabij gelegen hotel. Duff leid de vergadering en geeft hun een sneak preview van zijn nieuwe solo album. De show van vanavond word gespeeld in het Wald Stadion in Frankfurt. Voor het eerste tijdens dit gedeelte van de tour wordt Estranged gespeeld.

26-6-1993:
De band vliegt naar Munchen waar ze een show geven in het Olympisch Stadion. Er word hier een gedeelte van de Estranged video opgenomen.

28-6-1993:
Vrije dag in Munchen voordat ze doorvliegen naar Bologna in Italië. De film in het vliegtuig is This Is Spinal Tap.

29-6-1993:
De show in het Braglia Stadion in Modena, Italië, met voor de eerste keer Todd Rundgren’s Dust In The Wind.

30-6-1993:
De show van vandaag in het Modena Stadion in Modena opent met It’s So Easy. Axl’s assistent, Robert Finkelstein wordt voor op het podium gedumpt door 3 mensen van het security team. Rond 03.00 uur vertrekt het GN’R vliegtuig naar Barcelona, Spanje.

1-7-1993:
Duff’s handtekeningensessie in de Virgin Megastore in Brussel wordt door ruim 3.000 mensen bezocht.

2-7-1993:
Slash en fotograaf Robert John worden geïnterviewd door de BBC. Axl, nog steeds in Verona,Italië, gaat bij U2 kijken.

3-7-1993:
Axl en gezelschap reizen naar Venetië voor een dagje toerisme en gaan dan naar Barcelona.

5-7-1993:
Show in het Olympisch Stadion in Barcelona. Del James komt het podium op gekleed in een Domino’s Pizza uniform en speelt de conga’s op Used To Love her. Om 03.00uur vliegen ze naar Madrid.

6-7-1993:
Omdat ze in Spanje geen sluitingstijd hebben, begint de 22 nummers tellende set in het Vicente Calderon Stadion in Madrid pas om 23.15 uur. Matt en Duff wisselen van instrument tijdens Knockin’ On Heavens Door.

7-7-1993:
Duff en Robert John rijden door Madrid om locaties te vinden voor potentiële reclame en foto’s voor de cover van de bassist’s aankomende solo album.

8-7-1993:
GN’R vliegt naar Nancy, Frankrijk voor een show in de 20.000 plaatsen tellende Zenith Arena. Rob Affuso begeleidt hen op de conga’s tijdens de akoestische set. Na de show vliegt de band direct naar Lyon.

9-7-1993:
Show in deTony Garnier Hallen in Lyon. Tour manager Bill Greer speelt de conga’s tijdens Used To Love Her.

10-7-1993:
Vrije dag, winkelen en bezichtigen. Slash koopt een collectie kleine tafels, die elk gemaakt zijn in de vorm van een Disney cartoon figuur.

11-7-1993:
Vertrek naar België om 17.00 uur. Show in Werchter. Suicidal Tendencies laatste avond als voorprogramma. Na Brian May, speelt GN’R een 19 songs tellende set van 2 uur en 10 minuten.

12-7-1993:
Terwijl ze in België zijn nemen Slash, Gilby en een paar anderen van het gezelschap een speciaal begeleidende tour naar de dinosaurus expositie in het Brussels Natuur Historisch Museum.

13-7-1993:
Laatste show in Europa in Parijs.

14-7-1993:
GN’R vliegt naar Argentinië.

15-7-1993:
De band arriveert in Buenos Aires, Argentinië. Om 14.30 uur verlaat een groep flink vermomde bandleden het hotel om naar de nabij gelegen bioscoop te gaan waar zij naar binnen sluipen om Jurassic Park te bekijken. Dizzy, Slash en Gilby eindigen de avond in de bar waar zij fans entertainen op de piano.

16-7-1993:
Show in het 70.000 plaatsen tellende River Plate Stadion. 50 Politieagenten van de narcoticabrigade dringen zich in Axl’s suite binnen, waar hij aan het dineren is. Ze kunnen niets vinden. De 21 nummers tellende set begint met It’s So Easy en eindigt met Paradise City.

17-7-1993:
De laatste show van de Use Your Illusion Wereld Tour. De show wordt live uitgezonden op televisie in Argentinië en Uruguay. De set begint om 21.30 uur met Nightrain. Na de show keren Axl, Slash en Dizzy terug naar de hotelbar waar Axl op de piano speelt. De festiviteiten eindigen om 05.30 uur.

18-7-1993:
Gilby, Duff en Matt vertrekken om 06.30 uur naar het vliegtuig om terug naar huis te gaan. Later op de dag glippen Slash, Dizzy en Del James weer weg om Jurassic Park nog een keer te zien, voordat ze de vlucht van 19.45 uur naar huis nemen. Om 09.30 uur is iedereen weer terug in Los Angeles. Het is de langste tour in de geschiedenis van de rock geweest. De band heeft in totaal 192 optredens gedaan in 27 landen. Meer dan 7.000.000 mensen hebben de band zien optreden.

23-8-1993:
Axl getuigt tegen Steven Adler in de Los Angeles Superior Court. Tijdens zijn getuigenis verklaart Axl dat Steven niet kon spelen door zijn drugsmisbruik en dat zijn drumgedeelte voor Civil War meer dan 60 x bewerkt moest worden.

24-9-1993:
GN’R maakt buiten de rechtszaal om een deal met Steven Adler van 2.500.000 dollar wegens zijn rechtszaak van oktober 1991.

26-8-1993:
Duff speelt de eerste show van zijn solo tour in de Webster Hall in New York. Slash voegt zich bij Duff op het podium en samen doen zij It’s So Easy.

13-11-1993:
Duff verschijnt in een platenzaak in Stockholm, Zweden. Hij deelt handtekeningen uit en drinkt wijn uit een fles. Een Zweedse journalist vond dat hij dat niet kon maken omdat de meeste mensen daar tieners waren.

14-11-1993:
Axl gaat naar het optreden van U2 in het Anaheim Stadion in Los Angeles kijken. Volgens de L.A. Times plannen GN’R en U2 wat samen.

23-11-1993:
Het cover album The Spaghetti Incident wordt uitgebracht in America. Eén van de nummers Look At Your Game Girl is geschreven door Charles Manson. Dit levert wat opschudding op.

14-8-1993:
Slash speelt in Budapest, Hongarije op het Pepsi Island Festival. Teddy Andreadis speelt keyboards en zingt.

Deze historie is mede tot stand gekomen dankzij Jarmo Luukkonen www.heretodaygonetohell.com vertaling gemaakt door Kiki